Twuyvermolen

St. Pancras                                                                               

Het nieuwbouw project van het educatieve centrum 'De Vijzel' (nieuwste ontwikkelingen staan bovenaan)

Juni 2018

Keukenplaatser Chris Filius komt de keuken inmeten. Het gebouw wordt van buiten met isolatiedoek/folie dicht gemaakt. Ook de binnenwanden worden geïsoleerd. In de nok wordt het glas heel precies ingemeten. Tegen de regen wordt het dak eerst nog met plastic dicht gemaakt. Alle binnenwanden worden geplaatst inclusief de deur kozijnen, de indeling is nu goed zichtbaar en het zicht op de molen is prachtig! De zinken dakgoten worden aangebracht en installatiebedrijf Wilms uit Den Helder is begonnen met het elektra werk.

Mei 2018

In mei worden de dakplaten geplaatst. Het dak sluit. Er wordt gekeken of de dakpannen wel goed het getordeerde dak kunnen afsluiten. De kleur wordt oranje. De wandstijlen worden gebouwd en de contouren van de ramen worden zichtbaar. Op de grond wordt de basis voor de binnenwanden gemaakt en de kozijnen worden geplaatst. 

April 2018

Maart 2018

Het installatiebedrijf Wilms uit Den Helder heeft de rioleringsbuizen aangesloten en elektra-, en waterleidingen gelegd. Daarna legt Appelman de broodjesvloer en wordt de betonvloer gestort. Eind maart worden de spanten in elkaar gezet en rechtop gehesen. De contouren van een prachtig gebouw worden zichtbaar! 

 

 

Februari 2018

 

Januari 2018

Na ruim drie jaar en de nodige formele procedures verder, is het dan zover; op dinsdag 30 januari 2018 slaan wij officieel de 1e paal van het nieuwe educatieve centrum 'de Vijzel'. In de zomer zullen de werkzaamheden afgerond moeten zijn en begin september hopen we het gebouw te openen :-)  Spannend weer!!

De plannen voor 'de Vijzel' zijn in 2014 al ontstaan. Architect Rob de Vries uit Alkmaar heeft een schetsontwerp gemaakt. De plannen zijn na die tijd steeds meer verfijnd. In mei 2017 is het ontwerp goedgekeurd na overleg met de welstandscommissie, de monumentencommissie en de provincie. Van begin af aan was bouwbedrijf Appelman uit Anna Paulowna in beeld om het project te realiseren. In september 2017 is de opdracht verstrekt en nu de heipalen binnen zijn kan er daadwerkelijk begonnen worden met de bouw.